Rekorder i NFFs jubileumsår

Rekordene sto for fall i NFFs jubileumsårs. Aldri tidligere har så mange deltatt på Fjellsprengningskonferansen og aldri er det tatt ut åp mye fjell i Norge som 2013.

Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk er en tradisjonsrik forening, men en stor medlemsskare. I 2013 kan foreningen feire sitt 50 års jubileum.

- Det er ikke uten stolthet at vi kan samles her i Fjellsprengningsforeningens 50 års jubileum. Det er flere påmeldte enn noen gang tidligere, uttalte hun fra talerstolen til den tallrike forsamlingen. Det er hele 1010 personer er til stede på Fjellsprengningskonferansen. Under påmeldingen til arrangementet var det nærmest Birken-tilstander, og det ble raskt helt fullt, og folk står på venteliste for å bli med.

Heidi Berg uttalte i åpningstalen at bredden i foreningen har vært NFFs og bransjens styrke.

- Den har gitt utallige anledninger gjennom årene til å møtes på tvers av firma, prosjekter, roller og fag. Til å møtes uformelt utenfor kontraktsrommene og diskutere fra faglige synspunkt. Denne direkteheten og åpenheten skal vi ta vare på, sa Berg.

En all time high-deltagelse på Fjellsprengningsdagen gjenspeiler definitivt aktiviteten i bransjen.

- Tunnelstatistikken, som er blitt ført av NFF siden 1971, viser at 2013 med sine drøye seks millioner kubikkmeter, noe som er rekord I tillegg ser vi at aldri før har en enkelt entreprenører tatt ut mer kubikk, enn i år, uttalte Berg. Skanska har tatt ut nesten 1,2 millioner kubikk i 2013.

- For første gang, siden NFF begynte å føre denne statistikken, utgjør jernbane tunneler en større andel enn veg. Det som også er spennende og lese fra årets tunnel statistikk er økningen i kubikk lagringshaller i berg og kraftverkstunneler. Det viser at NFFs slagord: Utfordringer i dagen – Løsninger i grunnen, er mer aktuelt enn noen gang, sa Berg.