Karl Kure ny æresmedlem i NFF

Karl Kure, som har vært og er en sentral del av det norske og internasjonale fjellsprengermiljøet i en årrekke ble torsdag tildelt æresmedlemskap i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk.

Sprengning, sprengstoffer og sprengningsskader har vært en sentral del av hele hans yrkesaktive karriere. Tidlig i 1970 årene dukker navnet hans opp i sammenheng med Fjellsprengningskonferansen, omtalt som forsker ved Kontor for Fjellsprengningsteknikk og knyttet til arbeid med ”Lett ANFO”. Kontoret ble til Institutt og etter hvert integrert i NGI og vår forsker skiftet til NGI-hatt.

Senere ble det inntreden i sprengstoffmarkedet blant annet som fagkyndig utreder av sprengningsskader. Kure har hatt et svært aktivt i liv i NFF og NBG og er i statistikken som går tilbake til 90-tallet, registrert med deltagelse på over 50 arrangement, og som komitemedlem eller foredragsholder på et stort antall av disse. Han tok også en spesielt aktiv rolle og la ned mye arbeid i prosessen med fornyelse av sprengningssertifikater på 90’tallet

I begrunnelsen står det blant annet at: «Karl Kure har bidratt sterkt i opplæring av skytebaser nasjonalt. Internasjonalt har han i en årrekke deltatt som NFFer i den europeiske sprengningsforeningen EFEE der han fortsatt er formann i komité for skytebaser. Der har han lagt ned en imponerende innsats for å jobbe frem et undervisningsmateriell for et Felles Europeisk Skytebassertifikat. Han er internasjonal av legning, men også jordnær som kyndig lokalpolitiker, vedhugger og oppdretter av store okser.»

- Vår mann brenner for kunnskapsdeling om sikker sprengning, gratulerer som æresmedlem Karl Kure, uttalte formann i NFF, Heidi Berg.

Gjennom forneingen 50 første år er det delt ut 11 ærsmedlemskap.