Fjellspreng viktig for bransjen

– Fjellsprengnings­konferansen har en oppskrift og en kultur som vi må forvalte riktig, sier NFF-formann Heidi Berg.

Det er smekkfull sal som møter Heidi  Berg når hun åpner den 51. utgaven av Fjellsprengningsdagen. Siri Engen i Tekna kan nemlig nok en gang fortelle om rekordpåmelding til Fjellsprengningsdagen og den påfølgende Bergmekanikk og Geoteknikkdagen. Over 1000 deltakere er påmeldt. Det betyr sprengt kapasitet hos Radisson-hotellet på Holbergsplass og dermed venteliste. I utstillingsdelen er det presset inn 30 firmaer og også der er det venteliste.

– Dette er et luksusproblem, men det er litt synd at vi ikke klarer å si ja til alle som ønsker å delta, sier Engen.

Bransjens beste møteplass
NFF-formann Heidi Berg sier deltakelsen de opplever år etter år forteller mye om den posisjonen og betydningen konferansen har i bransjen. Hun er klar på at NFF må være veldig forsiktige med å gjøre end­ringer på et konsept som er så velfungerende og profesjonelt.

– Vi har en visjon om å skape bransjens beste arena for kunnskapsdeling og det mener jeg vi klarer. Man treffer de man ønsker å treffe uansett hvilken del av bransjen man kommer fra. Den gode møteplassen, leverandørutstilling, og et godt faglig seminarprogram, kombinert med middag, fest og moro på kvelden, er alle faktorer som bidrar til å gjøre dette til den desidert største og viktigste konferansen innen vårt område, fremhever Berg.

– Må synliggjøre betydningen av bransjen
Heidi Berg har sittet som NFF-formann i et drøyt halvår og trives i rollen. På spørsmål om hva hun brenner for kommer Berg inn på viktigheten av å bevare den norske anleggsbransjen.

– Jeg er opptatt av å synligjøre betydningen av bransjen. Hvordan skal vi forvalte en så stor bransje som har så mye bra å fare med? Myndighetene og de offentlige byggherrene har stor makt og styrer egentlig veldig mye den retningen bransjen utvikler seg i. Spørsmålet blir da hvilken bransje de ønsker å sitte igjen med? sier Berg engasjert.

NFF-formannen trekker frem like konkurransevilkår som et viktig stikkord for å skape en sunn næring som utvikler seg i positiv retning.

– Statens vegvesen sier at de ikke skal skille mellom norske og utenlandske selskaper, men de skal derimot skille mellom seriøse og useriøse aktører. Jeg tror de offentlige byggherrene tar dette på alvor, men det er nok fortsatt en vei å gå når det gjelder å få til en sunn konkurranse, avslutter Berg.