Bilfinger signerte Farrisbrua

Onsdag 20. november skrev Statens vegvesen kontrakt med det tyske entreprenørkonsernet Bilfinger om bygging av den nye Farrisbrua i Larvik.

Kontrakten er på 718 millioner kroner eks. mva. Byggearbeidene starter opp i januar 2014 og brua skal stå ferdig i 2017.

Bilfinger SE er et stort internasjonalt konsern som utfører ingeniør- og servicetjenester innen industri, eiendom og infrastruktur. De har mer enn 60 000 ansatte og har aktivitet i over 45 land. Dette prosjektet skal utføres av et arbeidsfelleskap mellom tyske Bilfinger Construction GmbH og polske Bilfinger Infrastructure SA, som begge eies av Bilfinger SE. For en del tekniske veginstallasjoner, overvannssystem og asfalt planlegger Bilfinger å bruke lokale underentreprenører.

Bilfinger har flere store kontrakter i Norge, bl.a. den 1200 meter lange Tresfjordbrua på E136 ved Molde, og har tidligere bygd den nye Svinesundbrua.

For Statens vegvesen var det regionvegsjef i region sør, Kjell Inge Davik som signerte kontrakten, og for entreprenøren var det Audun Aaland i Bilfinger Construction Norge og Anders Ivansson i Bilfinger Scandinavia, som tilhører samme juridiske enhet som tyske Bilfinger Construction GmbH. Kontraktsinngåelsen ble foretatt på Statens vegvesens prosjektkontor ved Farris, nært opp til byggeområdet.

Umiddelbart etter kontraktsinngåelsen går byggherre og entreprenør i gang med en samhandlingsfase, hvor man blir kjent, etablerer rutiner og gjennomgår prosjektet for felles forståelse.