Laster med ny spesiallaget Cat

Ombord i skipet «Borgenfjord» står en skreddersydd Cat 336EL, og løfter sekker med fiskefor.

Det melder Pon Equipment i en pressemelding onsdag.

I samarbeid mellom Pon Equipment og Stornes Skip ble 336EL tilpasset lastebehovene for «Borgenfjord» og bedriften. Dette er den tredje Cat-maskinen montert på skip bedriften investerer i, heter det i meldingen.

Maskinen er montert direkte på svingkransen, og er utstyrt med en forlenget stikke og en tilsvarende stor gaffelramme, som på grunn av lengre og kraftigere sekkeløftspyd, kan løfte inntil 3 tonn i hvert løft, melder Pon Equipment.

– Vi har overhode ikke angret på valget av Cat, sier dagligleder Bengt Stornes, som uttaler at han er spesielt fornøyd med servicetilbudet Pon Equipment tilbyr langs kysten.

Stornes Skip, som holder til i Steinkjer, eies av Bengt og Trond Stornes. De er tredje generasjons Stornes som driver i shippingbransjen. Skipene deres er bygd spesielt for å frakte sekker med fiskefor for Biomar langs kysten på Vestlandet.

Cat 336EL, som i dette tilfelle ble spesialtilpasset, har, ifølge pressemeldingen, opptil 5 prosent lavere drivstofforbruk, takket være ACERT-motor Steg IIIb, helautomatisk CRS og elektrisk styrt bomregenerering. Videre har maskinen høy førerkomfort da støynivået i hytten er lavere, monitorene er 40 prosent større, og spakene skal være letteå manøvrere, skriver Pon Equipment.