Cat asfaltvalser på plass i Norge

På Intermat i Paris i 2012 viste Caterpillar frem en ny serie med trommelstyrte asfaltvalser. Disse er nå tilgjengelige for demo og salg hos Pon Equipment i Norge.

forbedret førerhytte som er romsligere og mer oversiktlig. Førerstolen, som har en 360 graders sving, gir føreren større frihet, samt bedre sikt til trommelkantene. Instrumentene, ratt og kontroller er nå montert i armlenene på førersetet, slik at alle viktige funksjoner følger rotasjonen til førersetet. I tillegg til dette sitter det to infrarøde temperatursensorer på valsen som gir føreren direkte beskjed om den aktuelle asfalttemperaturen, skriver Pon Equipment i en melding.

– Disse maskinene vil passe svært godt på det norske markedet, spesielt på grunn den nye førerhytten, samt at den nye motoren gjør maskinen meget stillegående, sier produktsjef hos Pon Equipment, Glenn Thorén.

Han forklarer videre at Cat tandemvalser har ECO mode som gir tilstrekkelig med kraft på et meget behagelig lavt turtall. Maskinen har også et lavt lydnivå, noen som er til fordel for fører og miljøet rundt.

Den nye serien kan også leveres med Cat Compaction Control for overvåking av overfartet, tempraturer og logging av GPS possisjon.

Maskinene er nå tilgjengelig for demokjøring på tomten hos Pon Equipment i Oslo.