Komplikasjoner med NordNed-kabelen

Reparasjonsarbeid av likeretteranlegget i Nederland er mer komplisert enn først antatt, og idriftssettelse av NorNed-kabelen mellom Norge og Nederland er utsatt til 20. desember.

Det skriver Statnett i en pressemelding. Stormen som traff Nederland 28. oktober i år førte til at store deler av taket på likeretteranlegget til mellomlandsforbindelsen NordNed i Eemshaven ble blåst av.

Vann kom inn i stasjonen, og flere viktige komponenter ble skadet, blant annet fiberoptiske kabler. Som følge av dette har NorNed vært ute av drift siden 28.oktober.

Statnetts nederlandske partner, TenneT, er ansvarlig for reparasjonsarbeidet, og opplyser at taket til likeretteranlegget kan bli reparert i løpet av noen uker.

Reparasjonene av selve likeretteranlegget har vist seg å være mer komplisert enn først antatt. Reparasjon og utskifting av de ødelagte fiberoptiske kablene vil ta tid, da disse må produseres på nytt. Kablene vil bli produsert tidlig i desember, og TenneT planlegger å installere disse i midten av desember.

Det er forventet at NorNed vil være i drift igjen innen 20. desember, med en usikkerhet på én uke, skriver Statnett.