Stor ulykke på byggeplass i Sør-Afrika

Opptil 50 mennesker kan være begravd i ruinene av et kjøpesenter som raste sammen mens det var under oppføring øst i Sør-Afrika. En person er bekreftet omkommet, mens 26 skadde ble brakt i sikkerhet.

Letemannskapene brukte tirsdag redningshunder og avansert teknisk utstyr for å forsøke å finne overlevende i restene av bygningen. Den omkomne var en kvinnelig bygningsarbeider som jobbet med byggingen av kjøpesenteret nær storbyen Durban, meldte TV-kanalen eNCA.

Byggeplassen liggere i Tongaat i KwaZulu-Natal-provinsen. Ifølge eNCA arbeides det der med å bygge et kjøpesenter som etter planen skal åpnes i april neste år og som skal inneholde lokaler på minst 15.000 kvadratmeter fordelt over tre etasjer

– Det så ut som om bakveggen på bygget falt sammen, sa et øyevitne. Ulykkesårsaken var tirsdag ikke kjent, men hvis sikkerhetsforskriftene viser seg å være brutt, kan det forverre et allerede dårlige forhold mellom ansatte og arbeidsgivere i byggebransjen i Sør-Afrika.

Nye byggeprosjekter har de siste årene skutt opp som paddehatter i Durban og KwaZulu-Natal, som er den sørafrikanske presidenten Jacob Zumas hjemtrakter. Observatører tror tirsdagens ulykke kan bli en faktor i nyvalget som ventes holdt i Sør-Afrika neste år.