Åpner nyopprustet E6 i Melhus

Tirsdag åpnet en flunkende nyopprustet E6-strekning i Melhus kommune i Sør-Trøndelag.

Det melder Statens vegvesen på sine nettsider.

Den 2,3 kilometer lange vegstrekningen har fått to brede kjørefelt, hvorav 1,8 kilometer er utrustet med midtdeler. I tillegg er det blitt bygd gang- og sykkelvei som også skal fungere som lokalvei.

– Vi ser fram til å få en mer trafikksikker vei for alle trafikanter. Dette har vært den eneste strekningen mellom Trondheim og Støren uten egen gang- og sykkelvei eller annen offentlig sidevei. At dette nå bringes i orden, tror vi betyr mye for lokalbefolkningen, sier byggeleder Idar Lillebo.

Hovedentreprenøren er Brødrene Bjerkli. Anton Letnes har vært underentreprenør på sprengning, skriver Vegvesenet. Sikring av skjæringer er utført av Gjerden fjellsikring, Børset og Bjerkset Entreprenør har vært underentreprenør på støping av undergangen, Veidekke har lagt asfalt, og Vegarbeid har satt opp rekkverk. Oppmerking er utført av Cleanosol.

På det meste var det 25 personer i sving på anlegget, heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Prosjekteringen av anlegget er utført i egenregi av Statens vegvesen med unntak av geoteknikk, hvor Multiconsult har bistått, samt belysning hvor Reinertsen har prosjektert.

Les hele saken på Vegvesen.no.