100-millionerskontrakt til Moderne Byggfornyelse

Moderne Byggfornyelse skal rehabilitere en av blokkene i Kringsjå studentby. Avtalen med Studentsamskipnaden i Oslo er verdt nærmere 100 millioner kroner.

Kontrakten på Kringsjå er en av de største Moderne Byggfornyelse har sikret seg.

– Vi er allerede i gang med riggingen og starter rivearbeidene 2. januar. Prosjektet skal være ferdig til jul neste år, sier administrerende direktør Knut Guldbrandsen i Moderne Byggfornyelse til Byggeindustrien.

Entreprenøren skal blant annet produsere 350 nye bad og en rekke nye kjøkken, sette inn 1.600 nye dører, legge opp et nytt varmesystem i hele bygget og bygge en egen ventilasjonsetasje på toppen.

– I tillegg skal bygget oppgraderes med tanke på universell utforming og vi vil gjøre en del generelle oppussingsarbeider. Fremdriften blir heftig, sier Guldbrandsen, som til tross for stramt program likevel er trygge på å komme i mål.

– Vi har gjort tilsvarende prosjekt for SiO på Studentsiloen i Oslo for noen år tilbake, og vi har tross alt renovert rundt 3.000 bad oppgjennom årene. Vi skal være godt rustet, mener Guldbrandsen.

Selskapet, som har vært tungt inne på det private rehabiliteringsmarkedet i hovedstadsregionen, er i ferd å redusere antall privatprosjekter og i stedet satse mer på større rehabjobber innenfor næringsbyggsegmentet.

– Dette er i tråd med de strategiske valgene vi har tatt de siste årene. Vi ser at vi oppnår mer rasjonell drift, og vi får mer ut av ressursene våre, både administrativt og på håndverkersiden, sier Guldbrandsen.

Han er fornøyd med utviklingen i selskapet. Fra å ha omsatt for 127 millioner kroner i 2012, ser det ut til at de i år lander på i underkant av 200 millioner kroner. For 2014 ser det også bra ut.

– Vi har allerede inngått avtaler for mer enn 200 millioner kroner allerede, og vi styrer mot et budsjett på totalt 240 millioner, sier Guldbrandsen.

– Hvordan ser det ut på bunnlinja?

– Det ser brukbart ut for inneværende år, men vi er fortsatt ikke helt der vi ønsker å være. Vi har som mål å ligge på rundt seks prosent resultatmargin, mens vi i år trolig havne på rundt fire prosent, sier Guldbrandsen.