Lanserer innbyttegaranti ved kjøp av bolig

Eiendomsselskapet Bolig & Eiendomsutvikling svarer et utfordrende boligmarked med å lansere innbyttegaranti for usikre boligkjøpere.

Ved kjøp av bolig i selskapets boligprosjekter overtar BEU kjøperens bolig – og eventuelle bekymringer.

— Stadig nye rapporter om et kjølig boligmarked fører til en økende skepsis blant boligkjøperne. Særlig er det usikkerhet rundt salget av egen bolig som gjør at mange holder igjen et ønsket boligbytte. Med innbyttegarantien fjerner vi kundenes bekymring for markedet, sier administrerende direktør i Bolig & Eiendomsutvikling, Paal Gundersen.

I følge rapporten Econ Nye Boliger, som utarbeides av Samfunnsøkonomisk analyse, er det i de siste to månedene solgt 35 prosent færre boliger på Østlandet enn i samme periode i fjor. Statistikk fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening, viser at prisene på omsatte bruktboliger i oktober falt med 0,8 prosent sammenliknet med september, og justert for sesongsvingninger.

— Vi er betydelig mindre bekymret for boligmarkedet enn skepsisen man opplever i media. Det er også grunnen til at vi tør å lansere et tilbud som dette. Vi mener de psykologiske faktorene markedet er betydelig mer negative enn den faktiske økonomiske utviklingen. Samtidig har vi forståelse for at norske forbrukere føler en viss usikkerhet, sier Gundersen.

Innbyttegarantien Bolig & Eiendomsutvikling nå lanserer gir boligkjøpere en på forhånd avtalt garantert minstepris for deres gamle bolig. Det eneste man forplikter seg til som kjøper er i samarbeid med Bolig & Eiendomsutvikling og eiendomsmegler å forsøke å selge den gamle boligen på vanlig måte i markedet. Lykkes ikke dette vil Bolig & Eiendomsutvikling overta den gamle boligen til den avtalte prisen.

— Innbyttegarantien er viktig for boligkjøper, men vil også være en ekstra sikkerhet for bankene. I tider som nå er det en risiko for at bankenes utlånspraksis endres, og at det strammes inn på lånevilkår og tilgang til mellomfinansiering. Med innbyttegarantien blir samtalen med banken betydelig enklere for de fleste boligkjøpere, siden den gamle boligen i realiteten allerede er solgt avslutter Gundersen.

Bolig & Eiendomsutvikling arbeider med eiendomsutvikling i Østfold, Oslo og Akershus.