Kruse Smith skryter av ny løsning

Kruse Smith tester nå en ny HMS-løsning på et Statnett-prosjekt i Vennesla, og vurderer allerede nå å kjøpe inn produktet til flere prosjekter.

Det er sikkerhetsløsningen Nevosafe, som kom på markedet for litt over et år siden, som nå testes ut.

– Fordelen er at det sitter godt fast, sikrer godt og er kun laget til ett formål, sier hovedverneombud i Kruse Smith i Kristiansand, Terje Skjekkeland.

Etter å ha kommet over løsningen, bestemte han og lageravdelingen i Kruse Smith seg for å teste Nevosafe. Løsningen består av en én meter lang plastprofil med et stålinnlegg som kan tres over enden på vertikalt- eller horisontaltstående kamstål i rekke. Patentet er testet ut hos EMPAs sertifiseringsinstitutt.

– Denne løsningen er enkel å bruke, den beskytter mot både små og store uhell og den er godt synlig, sier Skjekkeland.

Under arbeidet med en trafostasjon på Støleheia i Vennesla i forbindelse med Skagerak 4-kabelen har Kruse Smith fått HMS-skryt av byggherre Statnett for å ha tatt i bruk løsningen.

– Det ser jo i tillegg veldig ryddig og ordentlig ut når man bruker Nevosafe, sier Skjekkeland.

Det er Peikko Norge AS som importerer Nevosafe fra Tyskland til Norge.

– Jeg har selv jobbet i bransjen, og vet hvordan det er når man holder på med forskalingen, og trenger ett bord. Da er det lett å ty til det som ligger som beskyttelse på armeringsjernet, sier salgsingeniør Gunnar Moen i Peikko.

I tillegg til å beskytte mot rifter og støt, er Nevosafe også testet med tanke på fall.

Testene er gjennomført ved at sandsekker på 100 kilo er sluppet fra tre meters høyde. Oppstikkende kamstål har ført til farlige situasjoner og stans i arbeidet i flere byggeprosjekter rundt om i landet.

I første omgang har Kruse Smith kjøpt inn fem paller med totalt 1.500 meter beskyttelse, hvorav rundt én kilometer er testet i Statsbygg-prosjektet.

– Vi er opptatt av å stadig forbedre alt vi gjør, men spesielt innen HMS. Vi har hatt lyst til å teste dette produktet, og ser nå nytten av Nevosafe. Vi har også gitt tilbakemeldinger til leverandøren om forbedringsmuligheter, for at det skal kunne bli enda bedre. Det er viktig at det blir så enkelt og bra at det blir brukt, sier HMS-sjef Hilde Waage.

Nå vurderer Kruse Smith om de skal kjøpe inn løsningen til flere av sine byggeprosjekter.