3.000 meter av Vågstrandtunnelen sprengt ut

Torsdag nådde Vegvesenet trekilometersmerket i Vågstrandtunnelen på E136 i Rauma kommune i Møre og Romsdal.

Torsdag 14. november var 3.000 meter av Vågstrandstunnelen sprengt ut. 655 meter gjenstår, og gjennomslaget kommer mest sannsynlig i månedsskiftet januar/februar 2014, skriver Statens vegvesen i en pressemelding mandag.

Tunneldrivingen i Vågstrandstunnelen startet 8. februar i år. Etter at tunneldrivingen avsluttes, blir det satt i gang arbeid med drenering og kjørebane, samt montering av vann- og frostsikring. Ut på våren vil det bli støpt gjennomgående rekkverk, tekniske bygg og portaler i betong. Deretter skal de elektrotekniske installasjonene på plass. Dette omfatter blant annet lys, ventilasjonsanlegg, radio og sikkerhetsutrustning. Elektroarbeidene lyses ut som egen entreprise i desember, og dette arbeidet utføres i hovedsak fra sommeren av.

Tunnelen skal etter planen åpnes i desember neste år.

- Det blir nå arbeidet døgnet i tunnelen, og selv om det neste halvåret blir krevende for entreprenøren har jeg tro på at vi skal få trafikkåpning før jul i 2014, sier prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Tunnelen er en del av prosjektet E136 Tresfjordbrua - Vågstrandstunnelen, som har en kostnadsramme på 1,57 milliarder kroner.