XL-BYGG og Ole Einar Bjørndalen delte ut stipender

Et knippe utøvere og klubber stakk på lørdag av gårde med stipender fra XL-BYGG og Ole Einar Bjørndalens fond for skiskyttertalenter.

Utdelingen foregikk under helgens sesongstart på Sjusjøen. Tidenes mestvinnende skiskytter Ole Einar Bjørndalen sto selv for overrekkelsen av stipendene til de heldige vinnerne.

Totalt 10 lovende skiskyttertalenter kunne reise hjem med en sjekk på kr. 15.000,-. Dette kommer godt med i deres videre satsning mot toppen i skiskyting. I tillegg mottok tre klubber et stipend som skal inngå i deres planer for videreutviklingen av skiskyting de kommende årene.

Stipendet er et samarbeid mellom Ole Einar Bjørndalen og byggevarekjeden XL-BYGG. Dette samarbeidet har pågått i 10 år, men fondet er av nyere dato.

– At XL-BYGG kan bidra til å fremme utviklingen av skiskyting på lokalt nivå i Norge, er helt å tråd med vårt mål om å oppfattes som den hyggelige eksperten, uttaler kjededirektør Morten Marker.

– Skiskyting er en fin, men også krevende idrett. Gjennom dette fondet ønsker vi å bidra til at noen flere talenter får litt bedre rammevilkår for å nærme seg verdenstoppen. Jeg synes det er flott å være med XL-BYGG på å gi noe tilbake til skiskyttersporten, sier mannen med seks OL- og 18 VM-gull, Ole Einar Bjørndalen.