Lindab legger om for vekst

Systemløsningskonsernet Lindab omstrukturerer i Norge, og legger om firmastrukturen til en geografisk inndelt organisasjon.

Det melder konsernet i en pressemelding mandag.

Omorganiseringen er initiert av konsernet, som har iverksatt en omorganisering som blant annet innebærer at forretningsområdene Ventilasjon og Profil (Byggkomponenter) slås sammen. Sammenslåingen av forretningsområdene har medført at forretningsområdesjef Profil, Dan Inge Rolland, fratrer sin stilling i Lindab, heter det i meldingen.

Den tidligere strukturen basert på forretningsområder erstattes av en geografisk oppdelt organisasjon, med sterkere lokal styring av den enkelte avdeling.

Dette skal, ifølge pressemeldingen, være et grep for å styrke den lokale tilstedeværelsen, og for at kundene skal ytes beste mulige service. Den uttalte målsetningen er at synergien mellom de ulike produktområdene skal utnyttes i høyere grad.

– Vi ser store fordeler med å slå sammen forretningsområdene. Mindre internt byråkrati, raskere beslutninger, en enklere organisasjon for alle å forholde seg til, ikke minst for våre kunder - noe jeg tror vil bli positivt tatt imot i markedet, uttaler administrerende Direktør John Georg Storvik i pressemeldingen.

– Endringene er iverksatt for å stå sterkere rustet for vekst og større markedsandel i årene som kommer. Vår nye organisasjon er motivert og vi har spenstige mål som vi skal strekke oss etter i tiden fremover, sier han.

Den nye organisasjonen er operativ fra og med 1. desember.