Rune Ophus ny adm. dir. i Malthus AS

Rune Ophus tiltrer senest 1. mars i stillingen som adm. dir. i Malthus AS og får ansvar for konsernets norske virksomhet.

Ophus startet i byggenæringen i 1986 med svennebrev som tømrer, og videreutdannet seg etter hvert til byggingeniør med utdannelse fra Teknisk Fagskole og Ingeniørhøyskolen i Stavanger ved bygg- og anleggsteknikk.

Ophus kommer fra NCC Construction AS hvor han har ledet virksomheten i Rogaland. Før det har han lang fartstid som prosjektleder og har utviklet en bred kompetanse innenfor bygg og større entrepriser.

– Ophus har ledet distriktskontoret til NCC gjennom en periode med sterk vekst og mange spennende prosjekter med fornøyde kunder. Knyttet til hans sterke engasjement er han også nestleder i EBA Rogaland (Entreprenørforeningen for Bygg & Anlegg) og sitter i ressursgruppen for Bygg og Anlegg i Næringsforeningen, heter det i en melding fra Malthus.

– Rune er resultatdrevet, liker utfordringer og har et sterkt fokus på å bygge solide team som leverer lønnsom vekst. Han er opprinnelig fra Østlandet, men har vært bosatt i Stavanger siden 1992, er gift og har to barn, skriver de i meldingen.

– Vi har opplevd stor interesse for stillingen og har vært så heldige å kunne velge blant et antall godt kvalifiserte ledere. Valget falt på Rune fordi han fremstår som en kompetent og tydelig leder som evner å få folk med seg, og som har levert gode resultater i en krevende bransje med stadige omstillingsbehov. Ophus har bred kompetanse og lang ledererfaring fra vår industri, og jeg er trygg på at han besitter de egenskaper som skal til for å skape vekst og gode økonomiske resultater for Malthus i årene som kommer, sier konsernsjef Espen Ingebretsen.