Opp mot 20.000 husstander uten strøm i Nord-Trøndelag

Ekstremværet Hilde har slått inn over Trøndelag. Lørdag kveld er opp mot 20.000 husstander uten strøm i Nord-Trøndelag, og flere hundre i Sør-Trøndelag.

Adressa meldte klokka 20 at 7.500 husstander er uten strøm i Nord-Trøndelag. Ifølge Dagbladet kan så mange som 20.000 husstander være uten strøm i 21.40-tida.

– Det er et vanvittig styggevær. Trærne flyr de gjennom lufta og legger seg på strømlinjene. Mange av guttene på jobb har aldri opplevd så kraftig vind før, sier Trygve Kværnland, administrerende direktør i NTE nett til Dagbladet.

Han sier at tallene på strømløse svinger voldsomt, men at alt som kan krype og gå av mannskaper er ute og jobber.

Også i Sør-Trøndelag er flere rammet. Hele Byneset i Trondheim mistet strømmen i 21-tida, ifølge Adressa.

110-sentralen i Sør-Trøndelag melder på Twitter at det har vært mange hendelser. Blant annet brøt det ut en husbrann på Frøya.

– Strømbruddet går fra Levanger i sør til Nærøy i nord, med hovedtyngden på kysten, sier Trygve Kværneland, administrerende direktør i NTE nett.

Det er distribusjonsnettet til NTE som er rammet av uværet, ikke det regionalnettet.

– Det er vanskelig å få kartlagt alle feilene. For det meste er det snakk om trær som har falt over strømlinjene, sier Kværneland.

Han opplyser at selskapet har lag ute som undersøker feilene, men sier også at det er skummelt å bevege seg ute i ekstremværet for hans ansatte.

Ekstremværet Hilde slo inn over Trøndelag med full kraft i 20-tida, allerede klokka 19 ble det målt vind i orkan styrke på Nordøyan fyr.

I timene før ekstremværet slo inn meldte også folk i trønderhovedstaden Trondheim at lysene rundt omkring blinket. (©NTB)