Svakere fra Peab

Peabs regnskapstall etter ni måneder i år viser at selskapet ligger bak fjoråret.

- Tredje kvartal har vært preget av arbeidet med å implementere det omfattende handlingsprogrammet som ble besluttet i august. Målet er å skape en kostnadseffektiv organisasjon basert på lokalt entreprenørskap. Programmet går som planlagt, og ny organisasjon vil være på plass fra årsskiftet. Den løpende virksomheten har hatt en stabil utvikling gjennom tredje kvartal, sier Peabs konsernsjef Jesper Göransson i en kommentar.

Den operative nettoomsetning er på 30.153 millioner svenske kroner mot 32.434 millioner svenske kroner i fjor. Det operative driftsresultatet faller fra 705 til 36 millioner svenske kroner.

Engangskostnader på -920 millioner svenske kroner er belastet driftsresultatet i andre kvartal. I løpet av andre kvartal 2012 ble det foretatt prosjektnedskrivninger på -425 millioner svenske kroner.

Ordreinngangen i perioden falt fra 30.270 millioner kroner de ne første månedene i fjor til 26.947 i år. Ordrereserven for bygg og anlegg har derimot vokst med i underkant av 2,5 milliarder svenske kroner til 30.515 millioner fra årsskiftet.

I en kommentar sier entreprenørkonsernet at det omfattende handlingsprogrammet for økt lønnsomhet går i henhold til planen.

PS! Som vanlig rapporterer ikke Peab egne tall for den norske virksomheten.