- Dette er ikke pent nok til å bygges, mener politikerne

Det planlagte boligprosjektet Solheimstunet i presskommunen Lørenskog kan bli forsinket fordi politikerne i kommunen mener det ikke holder mål estetisk. Nå sliter utbygger med å holde på kjøperne.

Det er rb.no som torsdag skriver at et enstemmig teknisk utvalg i Lørenskog kommune sist uke takket nei til å godkjenne rammesøkanden for de 159 første boligene i prosjektet som har fått navnet Solheimstunet.

Dette ble gjort i tråd med rådmannens innstilling.

Ifølge avisen skal «en god del» av de første 72 leilighetene som lagt ut for salg i mars allerede være solgt. Konsekvensen av politikernes nei, kan være forsinkelser.

– Det er selvfølgelig ikke heldig at vi fikk denne forsinkelsen, og vi sliter litt med å beholde de kjøperne vi har, så det jobber vi aktivt med akkurat nå, sier prosjektleder Jan Røkke i boligbyggelaget USBL til rb.no.

Det er USBL som er utbygger i det omstridte prosjektet, og Røkke sier til avisen at han ikke har fått helt tak i hva kommunen mener ikke holder mål estetisk ved prosjektet.

Da kommunestyret behandlet detaljreguleringsplanen for området i oktober i fjor, understreket politikerne betydningen av at det velges en god arkitektonisk utforming av fasadene på bygningene.

Allerede den gangen skal de ifølge rb.no ha gitt uttrykk for at planene ikke var tilstrekkelig gode nok slik de forelå.

Totalt planlegges det 320 boenheter samt noe kontor og næring på det 17,3 dekar store området, som også omfatter Astrids vei 1 og Ragnhilds vei 1 og 3.

Du kan lese mer om prosjektet på USBLs hjemmesider.