Åpner Strinda videregående skole

Torsdag ble Strinda videregående skole i Trondheim formelt åpnet.

LINK arkitektur har vært arkitekter for bygget som er ført opp av totalentreprenør NCC Construction. Totalkostnaden på prosjektet – inkludert mva – ligger på rundt 445 millioner kroner.

Skolen er en del av Sør-Trøndelag sin satsing på nye skoler til videregående opplæring.

Sentralt i utformingen av skolen er den livlige gaten som kobler sammen alle funksjoner og ligger mellom nytt og eksiterende bygg.

Ifølge LINK arkitektur har målsetningen vært å skape et rasjonelt, men opplevelsesrikt bygg, med en spennende gate som forbinder alle funksjonene i skolen og ligger mellom nytt bygg og det bevarte gamle vernede hovedbygget.

– En hovedidé har vært at det nye bygget bokstavelig talt omfavner det eksisterende. Skolen er formgitt med enkle volumer som representerer forskjellige deler av bygget; eksisterende bygg, nytt bygg for undervisning og flerbrukshall. Uttrykket fremheves av at det nye undervisningsbygget er gitt en transparent fasade av perforerte stålplater som er gitt et kunstnerisk uttrykk i samarbeide med Anne-Karin Furunes, sier arkitekt og team leder Gunnar Næss i LINK arkitektur.

De nye byggene er plasser nord og syd på tomten slik at det fine utearealet med et bruttoareal på ca. 17.500m2 er den blant de største videregående skolene i Midt-Norge. Skolen har ca 200 ansatte og 1300 elever.

Du kan lese mer om Strinda videregående skole her.