Aspelin Ramm til topps for grønn drift

Grønn Byggallianse har kåret Aspelin Ramm Drift i Alf Bjerckes vei 22-26 til årets grønne driftsteam.

Det skriver eiendomsutvikleren i en pressemelding onsdag.

Prisen fokuserer på det positive bidraget et godt driftsteam gjør for verdiskapning, nytenkning og miljøriktig drift av bygningsmasser, heter det i meldingen.

– Vårt fokus på grønn drift har holdt et jevnt trykk hele veien siden vi overtok bygget, forteller Tore Lingjærde som er driftsleder i Alf Bjerckes vei 22-26.

Bygget har 12 leietakere som alle er har signert grønne avtaler for å spare energi.

– Energisparing holder felleskostnadene nede, til leietakernes store glede. Vi har også sterk fokus på arbeidsmiljø, inneklima og nytenkning, forteller Lingjærde.

Det er gjort flere tiltak for å spare miljøet siden Aspelin Ramm overtok bygget i januar 2010.

– Det var en gammel eiendom med greit potensiale for ENØK tiltak. Noen av tiltakene som er gjort er å øke gjenvinningsgraden på over 85 % og bytting av lyskilder i høytlageret. Nylig ble også alle utelysene byttet ut til LED-belysning, dette sparer mye energi, kommenterer Lingjærde.

Juryen begrunner prisen med at driften har utmerket seg spesielt på følgende punkter:

«Teamet representerer en meget velfungerende driftsorganisasjon med høy kompetanse innenfor teknisk byggforvaltning og drift. Dette har bidratt til at driften av bygningsmassen, utearealer og tekniske anlegg holder en høy kvalitet, sett i forhold til et konkurransedyktig nivå på felleskostnadene.

Teamet er et foregangseksempel innenfor egen driftsorganisasjon og benyttes som ressurspersoner innen en rekke fagområder.

Teamet har god kontroll på driftens miljøbelastning og fokuserer kontinuerlig på forbedringstiltak

Teamet har god kontroll på inneklima i byggene og er veldig bevisst på dette mhp hvordan tekniske anlegg driftes. Teamet involverer leietagere i driften på en god måte.

Temaet viser gode evnet til nytenking og innovasjon som forbedrer hverdagen gjennom effektivisering av driften. Eksempler på dette er: Teamet har på egen hånd organisert og gjennomført større tiltak, som er delfinansiert gjennom grønne avtaler med leietagere, som har redusert miljøbelastningen betydelig».

Utdelingen av prisen skjedde under driftskonferansen i Oslo 6. november.

I juryen satt Kjell Petter Småge fra EvoTek, Magne Ridderholt fra Anthon B. Nilsen Eiendom, Unn Hofstad fra Storebrand Eiendom og Oddbjørn Berget fra Aspelin Ramm Eiendom.