Brødrene Dahl vil bidra til økt brannsikkerhet

Brødrene Dahl skal bruke sin posisjon til å oppnå bedre brannsikkerheten i Norge.

Brødrene Dahl skal være en aktør som aktivt bidrar til å redusere tap av liv og verdier som følge av brann.

- Vi mener vi er i en posisjon til å utgjøre en positiv forskjell. BDs brannsikkerhets avdeling har til oppgave å gjøre brannsikkerhets-hverdagen enklere for våre kunder. BDs kunder er de profesjonelle rørleggerbedrifter over hele landet med en nærhet til offentlige og private sluttkunder som er unik, skriver Brødrene Dahl i en pressemelding.

Denne nærheten mener saelskapet kan være en viktig påvirkningsfaktor og kommunikasjonskanal til at flere mottar riktig informasjon og nødvendige produkter og systemer.

Smitteeffekt
Rørleggerkundene til BD har tilgang til alt fra røykvarslere, branntepper og brannslokkeapparater til komplette sprinklersystemer til både bolig, næring og industri.

- Når vi gjør brannsikkerhet enklere tilgjengelig for våre rørleggerkunder mener vi dette vil få en smitteeffekt videre til sluttbrukerne. Med enkelhet vektlegger vi kompetanse og logistikk; raske og gode svar – raske og gode leveringer. Dette sammen med de 53 servicesentrene vi har spredt over hele landet, e-kanaler og BDs øvrige produktsortiment på flere titallstusener artikler gjør posisjonen vår god til å kunne påvirke til økt brannsikkerhet, skriver selskapet i en melding.

Trapper opp opplæringen av egne ansatte
Når de gjør det enklere for kundene sine så følger de opp med økt kompetanse i egen organisasjon. I slutten av november gjennomfører selskapet det første brannsikkerhetskurset hvor ansatte får to dagers intensivkurs i alt i fra brannfysikk til praktisk gjennomgang av oppbygning og funksjonaliteten til et sprinklersystem.

- Kursdeltagerne kommer fra alle BD-regionene som er et viktig ledd i det å få informasjonen videre ut til sluttkundene via rørleggerne. Kompetanse om brannsikkerhet er fundamentet vi skal bygge videre på, melder Brødrene Dahl.

Tekniske prosjektsupport innen sprinkler
Med teknisk prosjektsupport innen sprinkler får rørleggere tilgang til en tjeneste med teknisk spisskompetanse til prosjektene.

- Vi kvalitetsikrer det tekniske underlaget og gir support i forhold til de løsningene som er valgt slik at rørleggerne får avlastning og kyndig veiledning i sine sprinklerprosjekter. Med dette tilrettelegger vi for en enklere og mer lønnsom sprinklerhverdag for våre kunder, slik at flere bygg får installert sikre og effektive brannsikkerhetsprodukter og –systemer, understreker de.