Resultatforbedring fra Entra Eiendom


Stabile leieinntekter på NOK 375,2 millioner (NOK 374,3 millioner) og reduserte driftskostnader ga et resultat fra eiendomsdrift på NOK 286,3 millioner (NOK 237,9 millioner).

 

- Implementering og operasjonalisering av ny organisasjonsmodell har vært viktige elementer i dette kvartalet. Allerede ser vi at den nye modellen gir resultater i form av tydeligere resultatfokus og bedre samhandling i hele organisasjonen. Vi er stolte av å se at også kundetilfredsheten øker, sier administrerende direktør Klaus-Anders Nysteen.

Verdivurdering av eiendomsporteføljen resulterte i en urealisert negativ verdiendring for eiendomsporteføljen på NOK -101,7 millioner (NOK 23 millioner). Verdiendringen er hovedsakelig knyttet til enkelteiendommer med ledighet eller kontrakter med kort gjenværende løpetid.

Netto realiserte finanskostnader utgjorde NOK 135,8 millioner (NOK 138,9 millioner) og netto urealisert verdiendring på finansielle instrumenter utgjorde NOK 50,5 millioner (NOK -127,0 millioner). Konsernets gjennomsnittsrente er redusert i kvartalet, primært som følge av utløp av tidligere inngåtte rentesikringsinstrumenter.

Resultat før skatt ble i kvartalet NOK 106,8 millioner (NOK 19,1 millioner) og resultat etter skatt endte på NOK 78,8 millioner (NOK -23,2 millioner).

Vahls gate 1-3 som ble kjøpt av Aberdeen Eiendom Holding II AS i juni ble overtatt 1. juli 2013. Eiendommen leies i sin helhet ut til Plan- og bygningsetaten i Oslo. Ved utgangen av tredje kvartal 2013 hadde eiendomsporteføljen en markedsverdi på i overkant av 24,7 milliarder kroner. Vektet gjenværende leietid for konsernets leiekontrakter var 9,3 år (9,5 år) og ledighetsgraden i forvaltningsporteføljen var 4,2 prosent (4,4 prosent).

Konsernet har i tredje kvartal reforhandlet og signert nye kontrakter på totalt 4 072 kvadratmeter, hvorav den største er en ny kontrakt på 1 439 kvadratmeter i Langkaia 1 i Oslo.

Entras Konsensusrapport som kom ut i oktober 2013 anslår fortsatt stabil leieprisvekst for sentrale eiendommer i Oslo-området, men med en liten økning i ledigheten. Det totale transaksjonsvolumet anslås i rapporten å bli noe lavere enn i 2012.

Entra skal levere lønnsomhet og vekst, være miljøledende i bransjen og ledende på kundetilfredshet. Selskapet skal fortrinnsvis vokse innen segment for kontoreiendom i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. I kundetilfredshetsundersøkelsen fra Norsk leietakerindeks fikk Entra en score på 72 mot 71 i 2012 og mot et bransjesnitt på 69.