Data Design System blir en del av Nemetschek-gruppen

Et flertall av aksjonærene i Data Design System (DDS) har akseptert et tilbud om å selge sine aksjer til teknologiselskapet Nemetschek AG.

Fra 29. november 2013 blir DDS den tolvte merkevaren i Nemetschek-gruppen.

- Styret, ledelse og ansatte i DDS ønsker oppkjøpet velkomment og ser frem til å bli en del av et av verdens mest vellykkede programvareselskaper innen AECOO (Architecture, Engineering, Construction, Management, Owner and Operator), heter det i en pressemelding.

DDS’ produkter skal være supplerende til Nemetschek-gruppens portefølje.

DDS hadde i 2012 en omsetning på 65,4 millioner kroner og et resultat før skatt på 12,3 millioner kroner. 67 prosent av omsetningen kommer fra eksportaktiviteter med Tyskland som største enkeltmarked.

Av DDS ca. 90 ansatte er hele 60 lokalisert utenfor Norges grenser.

- DDS har over tid hatt sterk fokus på tverrfaglig koordinering og bruk av åpne internasjonale standarder (Open BIM). Dette har vært viktige element i forfølgelse av selskapets visjon om å bli ledende i verden innen sine områder. Dette arbeidet har også vært førende for produktutvikling, etablering i nye markeder, samarbeid og alliansebygging. DDS har blant andre hatt internasjonalt markedsmessig samarbeid med flere av merkevarene i Nemetschek-gruppen, heter det i meldingen.

Nemetschek AG er et «house of brands» og et av de viktigste suksesskriteriene deres har vært å la de enkelte selskapene i gruppen beholde sin egenart, identitet og kultur også etter et oppkjøp.

- Selv om det ikke blir de store endringene for DDS’ mange kunder,
samarbeidspartnere eller ansatte i det daglige, vil DDS i Nemetschek gruppen raskere kunne realisere de effekter og globale ambisjoner DDS har jobbet for, står det i pressemeldingen.

Nemetschek AG har hovedkontor i München, og opererer over hele verden. Gruppen består i dag av elleve internasjonale datterselskaper som samlet har mer 800 000 brukere i 142 land.