Natre presenterte sine energivennlige vinduer på åpningen av ByggRock hos Byggmakker Kirkenes.

Byggmakker rocker for energi

Med Bjarne Brøndbo som trekkplaster skal Byggmakker i løpet av de neste to månedene gi 1.500 lokale håndverkere og 500 ansatte oppdatert kunnskap om energivennlige produkter og tjenester.

– Våre ti største leverandører skal gi oss praktisk energiveiledning som vil være nyttig ved lokale bygge- eller rehabiliteringsprosjekter, sier Per Anders Ruud, salgs- og markedssjef hos Byggmakker.

Ifølge Ruud er ”ByggRock”, som gjennomføres på 11 steder over hele landet, en oppfølging av fagtreffene som ble arrangert tidligere i høst, og hvor Byggmakker la til rette for at over 1200 av deres proffkunder kunne bli profesjonelle energirådgivere. – Vi sørget i den forbindelse for at lokale håndverkere fikk nødvendig teoretisk ballast for å kunne bli oppført i Enova sitt rådgiverregister. Tilbakemeldinger vi får viser at en slik oppføring gir økt oppdragsmengde til lokale håndverkere, sier Ruud.

Mer oppdrag med ROT-fradrag

Regjeringen Solberg har varslet at de vil utrede ROT-fradrag, og signaler fra regjeringspartiene antyder at dette kan komme allerede i 2015. – Vi gjør alt vi kan nå for at våre proffkunder skal være beste mulig forberedt den dagen ROT-fradraget blir innført. Skal lokale håndverkere klare å ta imot den økte oppdragsmengden som naturlig vil komme som følge av et eventuelt ROT-fradrag, må de være spesielt oppdaterte på hvilke aktuelle produkter og tjenester som er tilgjengelige. Denne kunnskapen får de nå av våre 10 største leverandører, og som er med i vårt Team-proff samarbeid, sier Ruud.

Isolasjon viktig for energi

En av de som skal vise frem sine produkter og tjenester er Glava, siden isolasjon er en så sentral komponent i å energieffektivisere hus og boliger. Ifølge Øystein Kvam, marketingsjef i Glava, er det alltid inspirerende og nyttig å delta på arrangementer med lokale håndverkere. Det er tross at de som skal bruke produktene våre og det å få tilbakemeldinger fra dem bidrar bare til at vi kan forbedre oss. Denne gangen gleder vi oss til å fortelle lokale håndverkere om

blant annet Glava Trollveggen, et nytt grunnmurselementsystem. Den består av isolerte elementer av EPS fra Glava. Elementene har stålbindere i og mellom vangene, noe som gjør mur systemet svær robust. Når elementene er stablet , kan de fylles med betong i én operasjon. Stålbinderne er dessuten hengslet slik at elementene enkelt kan "flatpakkes" under transport . Glava Trollveggen ble lansert på årets Bygg Reis Deg med stor suksess og er leveringsklare fra årsskiftet, sier Kvam.