Ford Tourneo Connect med 5 Euro NCAP-stjerner

Tourneo Connect oppnådde 94 % for beskyttelse av voksne, 85 % for beskyttelse av barn og 83 % for generell sikkerhet.

Sikkerhetsgraderingen Tourneo Connect har oppnådd, viderefører testresultatene til Tourneo Custom, som også er det første kjøretøyet i klassen for 8/9-seters minibusser som har oppnådd 5 sikkerhetsstjerner fra Euro NCAP.

- Tourneo Connect gir aktive familier plassen og fleksibiliteten de trenger for optimal livsutfoldelse, sier Steve Kimber, adm. direktør for Ford Motor Norge.

Basert på den samme globale kjøretøyplattformen som den deler med andre av Fords mottakere av 5 Euro NCAP-stjerner, som Focus, C-MAX og nye Kuga, var Tourneo Connect gjenstand for over 100 fullskala kollisjonstester og i overkant av 10.000 virituelle tester.

Fører og passasjerer er beskyttet av et stålkarosseri, med 53 % av strukturen bygget i høystyrke og ultrahøystyrke stål, inklusive 16 % ultrahøystyrke boronstål.

Ford tilbyr også flere typer sikkerhetssystemer som standard på Tourneo Connect, inklusive kollisjonsputer og sidekollisjonsputer for fører og forsetepassasjer og kollisjonsgardiner for dem som sitter foran og bak.