Politiet: Kontroll på Mongstad

Politiet sier de har kontroll over situasjonen på Mongstad der det er funnet en mistenkelig gjenstand.

Funnet ses ikke i sammenheng med bombetruslene som tirsdag er ringt inn mot forskjellige norske mål.

Området på Mongstad i Hordaland der gjenstanden ble funnet, er sperret av. Bombegruppen fra Oslo-politiet var tirsdag ettermiddag på vei for å undersøke pakken. Også marinedykkere er tilkalt, og personell fra Forsvaret skal bistå i undersøkelsen.

Samtidig sjekker politiet en bestemt person i forbindelse med en rekke bombetrusler. Dette er en kjenning av politiet som er kjent for å ringe inn trusler som ikke er reelle.

Bombetruslene er ringt inn mot blant annet Bergen lufthavn Flesland og Universitetet Nord-Norge i Tromsø. Politiet tror det er én og samme person som har ringt, og de tror ikke at denne saken har sammenheng med funnet på Mongstad.

– Den mistenkte er en kjenning av politiet, som en tid har oppholdt seg i utlandet, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal i Follo politidistrikt.

Meldte fra
Det var en bedrift som meldte fra om den mistenkelige gjenstanden ved Mongstad.

– De som var i området er evakuert, og denne gjenstanden ligger for seg selv. Nå får vi sjekke hva dette er og eventuelt få eksperter til å sjekke, sier lensmann Kjell Idar Vangberg ved Nordhordland lensmannskontor til NTB.

Ikke reell
Politiet brukte riksalarm for å få informasjon raskt ut til politidistriktene, men trusselen mot Flesland førte ikke til stenging ved flyplassen. Politiet beskriver truslene som uspesifiserte og sier de ikke anbefalte evakuering eller andre tiltak. I Tromsø ble det raskt klart at trusselen ikke var reell.

– Vi prøver å nøste opp i det nå og kvittere ut meldinger som vi mener er grunnløse, sier Gustav Landro i Hordaland politidistrikt. Han beskriver situasjonen som litt forvirrende og uoversiktlig.