Statens vegvesen inngikk kontrakt med Asplan Viak

De var fem tilbydere til jobben med å lage reguleringsplan for E6 Ranheim – Værnes. Planen skal legge til rette for bygging av doble tunnelløp og fire-felts E6 mellom Trondheim og Stjørdal.

Statens vegvesen har inngått kontrakt med Asplan Viak om det store konsulentoppdraget.

- Vi skal ha oppstartsmøte 10. desember 2013 og det lagt opp til en konsentrert planleggingsperiode på to år, sier planleggingsleder Torstein Ryeng. Kontraktssummen er på 50 millioner kroner.

I planarbeidet har Statens vegvesen all kontakt med grunneiere og myndigheter. Konsulenten skal utarbeide faglige dokumenter som tilsvarer ca 70 prosent av arbeidsmengden i planprosjektet, melder vegvesen.no.

Oppdraget til Asplan Viak innebærer rådgivning og prosjektering for utarbeidelse av komplett reguleringsplan med forundersøkelser, utredninger, beskrivelse og bestemmelser for utvidelse av E6 mellom Ranheim og Værnes til 4-felts veg. Planstrekningen er 22,9 km lang. Det skal planlegges tre tunneler som til sammen utgjør 7,3 km av strekningen, og oppdraget omfatter også forprosjekt for rehabilitering av eksisterende tunneler.

Oppdraget gjelder også opsjon på rådgivning og prosjektering av komplett byggeplan med konkurransegrunnlag, arbeidstegninger, ferdigvegstegninger og oppfølging i byggetiden for første utbyggingsetappe fra Ranheim til Reitankrysset».

Trafikkveksten på E6 mellom Trondheim og Stjørdal har vært stor i mange år. Tunnelsikkerhetsforskriften krever at det med fortsatt trafikkvekst må bygges doble tunnelløp for Væretunnelen, Stavsjøfjelltunnelen og Helltunnelen. Planleggingsperioden er satt til to år. Anleggsstart er tidligst i 2018, og det forutsetter politiske prioriteringer.