Felles front mot forslag om nye permitteringsregler

BNL roper varsko sammen med flere landsforeninger i NHO, samt Maskinentreprenørenes Forbund: Regjeringens forslag i tilleggsproposisjonen til statsbudsjettet om innstramminger i permitteringsregelverket vil legge ytterligere press på bedrifter som opplever en vanskelig økonomisk situasjon.

Forslaget vil føre til at bedriftene vil si opp ansatte fremfor å permittere.

Regjeringen foreslår en utvidelse av arbeidsgiverperioden fra 10 til 20 dager. Det vil bli en fordobling av bedriftenes utgifter, sier adm. dir. Jon Sandnes i BNL.

BNL har sammen med NHO Reiseliv, NHO Transport, NHO Mat og Landbruk og Maskinentreprenørenes Forbund sendt brev til partiene som sitter og forhandler om Statsbudsjettet 2014.

- Forslaget skaper uforutsigbarhet for de ansatte og er en ytterligere belastning spesielt for små og mellomstore bedrifter. Forslaget fra regjeringen vil opplagt føre til at bedriftene sier opp ansatte, fremfor å permittere. Det er ikke en ønsket utvikling, sier adm. dir. Jon Sandnes i BNL.

Permitteringsinstituttet er et avgjørende virkemiddel for å kunne ha fleksibilitet for konjunkturutsatte bedrifter, samtidig som det gir mulighet til å beholde viktig kompetanse og flest mulig faste ansatte i bedriften.

­- Det norske arbeidsmarkedet preges av store regionale forskjeller og ujevn vekst. Med utsikt til et svakere arbeidsmarked er det uheldig at regjeringen foreslår å svekke permitteringsregelverket, sier administrerende direktør Trond Johannesen i Maskinentreprenørenes Forbund.

I tillegg vil forslaget åpenbart påvirke arbeidstakers motivasjon til å gå med på fleksible arbeidstidsordninger der intensjonen er å opparbeide fritid (blokkfritid) i perioder med behov for mindre arbeidskraft.

- Forslaget må skrinlegges, er Sandnes klare anbefaling.