Avlyser energikonferanse

ByggEnergi 2013 skulle arrangeres 20. og 21. november i Hamar. På grunn av lav påmelding avlyses konferansen.

Energiråd Innlandet, NHO Innlandet og Utsillingsplassen Messer har jobbet for å etablere ByggEnergi – en årlig møteplass for byggbransjen i Innlandet, med energi i fokus.

Etter et prøveår i 2012, ble det besluttet å arrangere et nytt ByggEnergi i 2013, med kompetanse og erfaringsutveksling som gjennomgangstema og bygg.no skrev at arrangementet var kommet for å bli

Nå har påmeldingsfristen gått ut og på grunn av laber interesse har arrangørene besluttet å avlyse ByggEnergi 2013.

─ Vi synes selvfølgelig dette er leit. Arrangørene tar de erfaringene vi har opparbeidet oss med ByggEnergi til etterretning, og innser at vi ikke har klart å nå målgruppene med denne type arrangement. Vi vil imidlertid jobbe videre med det vi mener er en viktig utfordring i regionen: – å øke kompetansen og interessen for energi-og miljø i byggebransjen, sier Gaute Gangås i Energiråd Innlandet til Byggeindustrien.

Han opplyser at Energiråd Innlandet har erfart at det er både stor interesse og mye god kompetanse om energi og klima i Innlandet.

─ Det er mange kompetente aktører i bransjen, som gjerne vil bidra til å spre sine erfaringer til andre. Men samtidig er vi klar over at alle lever i sin hektiske hverdag, og prioritering av tid er et kritisk punkt. Utfordringer er å finne arenaer som er så faglig interessante for både private og offentlige aktører at de ønsker å prioritere deltakelse på slike arrangementer. I år fant vi tydeligvis ikke dette krysningspunktet, kommenterer han.

Framfor å være skuffet over at bransjen ikke er mer opptatt av temaet, velger han å være skuffet over at arrangøren ikke klarte å treffe målgruppen på en slik måte at de ønsket å prioritere å sette av tid til dette.

─ Vi lærer mens vi går og vi skal ta med oss de erfaringene vi har opparbeidet oss og se fremover, sier han.