Markant økning for Mesta

Omsetningen for videreført virksomhet i Mesta endte i 3. kvartal på 909 millioner kroner mot 775 millioner i samme kvartal 2012. Dette er en økning på 17 prosent.

Driftsresultat for videreført virksomhet eksklusiv gevinster fra salg av eiendom er 33 millioner kroner, en økning på 21 millioner fra 2012.

- Vi er godt fornøyd med resultatene i perioden og ser frem til å gå inn i siste kvartal med positive utsikter, sier adm. direktør Harald Rafdal.

Ordrereserven for videreført virksomhet er på MMOK 6 486. Dette er en liten økning fra samme tid i fjor (1 prosent).

- Regjeringen har antydet en økt satsning innen drift og vedlikehold av vei, noe som medfører økt aktivitet i markedet der Mesta har en markedsandel på nær 50%. Dette gir gode framtidsutsikter for selskapet, sier han.

H1-verdien er på 6,4 i 3. kvartal. Dette er en økning fra samme periode i 2012 (4,3). Sykefraværet er gått marginalt opp, 5,3 prosent mot 5,0 prosent i 2012.

- Vi er ikke fornøyd med utviklingen vi i denne perioden ser på H1-verdien vår. Sikkerhet i vårt arbeid er det viktigste vi gjør hver eneste dag, og med et H1 mål på null har vi en liten vei å gå, sier Rafdal.

Vil privatisere Entra og Mesta