Videreføring av Helsebygg vedtatt

Styret i Helse Midt-Norge har fattet endelig vedtak - Helsebygg skal videreføres.

Ifølge styrebeslutningen skal Helsebygg fortsette som en felles kompetanseenhet for foretaksgruppen i Helse Midt-Norge med oppgaver som beskrevet i rapporten «Reorganisering av Helsebygg».

Enheten organiseres som en avdeling i Helse Midt-Norge og evalueres etter to år, melder Helsebygg Midt-Norge på sine nettsider.

- Gevinsten av å gjøre Helsebygg til en regional enhet er knyttet til å samle, gjenbruke og videreutvikle den kompetansen foretaksgruppen har fått ved gjennomførte byggeprosjekt, heter det det i vedtaket.

Bygningsmassen i Helse Midt-Norge eies, forvaltes, driftes og vedlikeholdes av helseforetakene. Det er helseforetakene som beslutter hvilke byggetiltak som skal gjennomføres og krav til byggetiltaket: program, kostnadsramme og fremdrift.

Helsebygg Midt-Norge skal være en felles ressurs/kompetanseenhet og ha en utførende rolle på vegne av, og etter oppdrag fra, helseforetakene i forbindelse med planlegging og gjennomføring av byggeprosjekt.

Helsebygg skal også ha byggherreoppgaver for prosjekt over en viss størrelse, eller der det er behov for særlig kompetanse som det ikke er hensiktsmessig eller mulig å etablere på helseforetaksnivå.

Det blir også forutsatt at Helsebygg ivaretar utvikling av prosjektstyringssystem som sikrer økonomi-, kvalitets- og fremdriftsstyring i alle prosjekt i foretaksgruppen.

- For øvrig vil Helsebygg ha en rådgivende rolle og ansvar for kompetanseutvikling- og formidling/opplæring i foretaksgruppen. Helsebygg Midt-Norge bør også kunne bistå i forbindelse med strategiske oppgaver knyttet til bygg og eiendomsutviklingen på regionalt nivå, heter det i styrevedtaket fra Helse Midt-Norge.