Overraskende OL-søknad fra Stockholm

Idrettspresident Børre Rognlien føler at Stockholm blir en tøff utfordrer til Oslo i kampen om vinter-OL i 2022. Samtidig er han også en smule overrasket.

– At Stockholm ville søke kom ganske så overraskende. Vi snakket med svenskene i 2011, og den gang ga de ingen signaler om at de ville søke, sier idrettspresident Børre Rognlien til NTB.

– Det er klart at Stockholm blir en tøff utfordrer fordi svenskene aldri har hatt vinterlekene tidligere. Mange i IOK unner nok svenskene et vinter-OL, sier Rognlien.

Han er likevel veldig spent på hvordan Stockholm skal få på plass det som trengs i et vinter-OL.

– Det blir spennende å se om de får det til. De har jo alpinbakker (Åre) og ishaller i Stockholm, men de mangler jo det meste av alt det andre som trengs, sier Rognlien.

Svenskene vil etter planen bruke rundt 10 milliarder svenske kroner på sitt konsept. Det er i så fall rundt en tredel av det Oslo har tenkt å bruke på sine leker.

– Det har vært vårt formål for Oslo å være rimelige leker også. Vi skal dessuten bruke en del eksisterende anlegg fra 1994. Likevel er vi langt unna det svenskene planlegger, sier idrettspresidenten.

Kostnadene for et OL i Oslo vil ventelig ligge på rundt 30 milliarder. Det blir i så fall en tidel av det russerne har brukt i Sotsji. (©NTB)