Flystans etter røykutvikling i Røyken-kontrollsentralen

Luftrommet over Sør- og Østlandet ble fredag kveld stengt i nesten en time på grunn av røykutvikling i kontrollsentralen i Røyken.

Oslo kontrollsentral i Røyken i Buskerud håndterer luftrommet over Sør- og Østlandet. På grunn av røykutvikling i kontrollsentralen fredag kveld, måtte alle ansatte evakueres. Dermed måtte også luftrommet stenges, skriver VG.

Brannvesenet ble varslet om saken klokken 22.35. Like før klokken 23.30 ble luftrommet åpnet igjen, skriver Dagbladet.

Årsak til røykutviklingen var varmgang i et ventilasjonsanlegg.

Den midlertidige flystansen skjedde på en tid av døgnet da det er lite trafikk over Sør-Norge. Konsekvensene ble dermed ikke store, men kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor opplyser at både fly som skulle lande på Østlandet og internasjonale flygninger som benytter luftrommet, ble berørt.

Rundt 15 fly var i luften da luftrommet ble stengt.

– Rundt ti av disse måtte lande andre steder, som Kjevik, Værnes eller Sola, sier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til NRK.

Han legger til at det er opp til de enkelte flyselskapene å håndtere passasjerene som har havnet andre steder enn de skulle.

Ifølge Oslo lufthavn var i tillegg en håndfull ankomster forsinket og tre avganger forsinket da luftrommet ble åpnet igjen sent fredag kveld.