- Vil forsøke å reparere etter snubletråden

Norsk Eiendom gjorde nylig den nye regjeringen oppmerksom på en "næringsfiendtlig snubletråd" fra Stoltenbergregjeringen.

Saken gjaldt begrensninger i skattemessige fradrag for renter mellom nærstående.

- Solbergregjeringen har likevel snublet i tråden, men de forsøker å gjenvinne balansen med et noen små grep, sier Thor Olaf Askjer, administrerende direktør i Norsk Eiendom.

- Vi er selvfølgelig skuffet over at hele saken ikke ble tatt ut av statsbudsjettet, sier Askjer.

Han mener at det eneste rette hadde vært at saken bli grundigere belyst i Scheel-utvalget som skal se på selskapsskatten i en større sammenheng.

- Når regjeringen i all hovedsak har opprettholdt bestemmelsen og valgt å innfører den raskt, er det grunn til å ta med seg noen positive elementer. Siden terskelverdien er hevet fra 3 til 5 millioner, vil bestemmelsen ramme langt færre. Videre lover regjeringen å sende ut på høring regler om unntak for visse typer lån og garantier, sier han.

- Norsk Eiendom vil selvsagt benytte dette halmstrået til på nytt å påvirke at reglene ikke får utilsiktede virkninger. Det er grunn til å minne om at utgangspunktet for reglene var at man skulle hindre hvitvasking av rentekostnader for konsernselskaper som driver på tvers av nasjonalgrensene, mener Askjer.

Regjeringen har i tilleggsproposisjonen samtidig utvidet mandatet til Scheel-utvalget slik at de skal vurdere tiltak som gir reell skattelette – ikke bare de provenynøytrale – slik det lå i det opprinnelige mandatet. Utvalget blir også bedt om å vurdere avskrivningsreglene.

- Tross alt ligger det mange positive signaler i regjeringens arbeid som vi vil følge videre, avslutter Askjer