Solberg: Det vil bli endringer i budsjettet

Statsminister Erna Solberg (H) er ikke i tvil om at det vil komme endringer før et endelig statsbudsjett er vedtatt. Fredag vanket det både skryt og klagemål fra arbeidslivet.

Tradisjonen tro hadde statsministeren og finansministeren et møte med kontaktutvalget for partene i arbeidslivet like etter at regjeringens forslag til statsbudsjett var lagt fram. I regjeringens representasjonsbolig fikk Solberg og Siv Jensen (Frp) servert reaksjonene fra alle de store arbeidstakerorganisasjonene med LO i spissen, samt NHO og KS.

Signaler

– Vi har fått mange bra signaler om hvilken retning vi bør ta videre, sier Solberg til NTB. Statsministeren varsler allerede nå at hun er forberedt på å gjøre endringer i statsbudsjettet.

– Det er ingen tvil om at det kommer til å bli endringer i budsjettet, sier hun, men ønsker ikke å gå konkret inn på hvilke endringer det kan være snakk om.

Ros og ris

NHO-sjef Kristin Skogen Lund sier hun er imponert over hvor mye regjeringen har greid å få til på kort tid.

– Vi synes dette er et budsjett som går i riktig retning, sier hun.

Kilder i NHO sier til NTB at organisasjonen er svært fornøyd over å ha nådd igjennom med svært mange av sine krav.

LO er derimot mindre fornøyd.

– Det som er bra, er at proposisjonen ikke er verre enn det den er. Men vi tror ikke på skattekutt framfor velferd, sier LO-leder Gerd Kristiansen.

Hun varsler flere reaksjoner og innspill fra arbeidstakerorganisasjonene.

– Nå skal vi gå grundigere inn i de forslagene regjeringen har kommet med. Men jeg tror ikke alt kan gjennomføres. Det ligger en rekke tiltak her som trolig ikke vil få flertall i Stortinget, sier Kristiansen til NTB. (©NTB)