Ti nye Wacker Neuson teletinere til Akershus Utleie

Akershus Utleie AS har kjøpt inn ti nye Wacker Neuson teletinere.

Bedriftens første teletiner ble kjøpt allerede i 2007, og siden den gang har de jevnt og trutt investert i maskiner som tiner opp frosne jordmasser.

Teletinerstallen har hittil bestått av 20 store Wacker Neuson HSH 700 maskiner. Nå utvides produktsortimentet med ytterligere 5 nye HSH 700 – og 5 mindre teletinere, Wacker Neuson HSH 350. Samtlige av bedriftens teletinere er kjøpt fra Wacker Neuson AS på Frogner i Akershus.

Wacker Neuson HSH 350 er en ny type teletiner. Den er utstyrt med en egen generator, og veier kun rundt 1500 kg inkl full dieseltank.

- Kombinasjonen av lav vekt og uavhengigheten i forhold til strøm, gjør den til den ideelle makker på småjobber som graving rundt trafokiosker, bytte av kumringer og lignende, sier Alfred Bakken, daglig leder hos Akershus Utleie AS.

- Dette er en helt ny type teletiner som det er lett å ta med seg uansett hva slags kjøretøy man har – vi venter stor etterspørsel etter disse maskinene blant våre kunder, sier han.

Teletinermaskinene er klare til innsats uten at det må kobles og justeres for mye.

Både de mindre og større utgavene inneholder 100-vis av meter med glykolfylte slanger, som legges opp på det stedet man vil ha tint. Glykolen varmes deretter opp til 85 grader C av en dieselbrenner, og slangene dekkes så med isolasjonsmatter for å lede varmen der hvor den gjør best nytte – ned i bakken.

- Hele 95 prosent av varmen går ned i bakken ved bruk av våre produkter, forteller Johnny Valentinsen, ansvarlig for lette maskiner i Wacker Neuson AS.

Wacker Neuson HSH 700 har kapasitet til å tine opp et areal på 200 m2 i døgnet – 30 cm ned i bakken pr døgn avhengig av mengden vann i underlaget. Desto mer vann, desto lengre tid kreves til opptinging. Den nye modellen, Wacker Neuson HSH 350, har rundt halve kapasiteten i forhold til sin storebror HSH 700.

- Teletinerne har svært mange bruksområder, for eksempel kan man tine opp grus ved steinlegging, varme opp armeringsnett, holde betongforskalingen varm, herding av betong ved lave temperaturer, opptining av fotballbaner og lekeplasser – og selvfølgelig tining av grunnen på anleggsplasser for å fremskynde byggeprosessen i den kalde årstiden. Bare fantasien setter grenser for hva disse produktene kan brukes til, sier Johnny Valentinsen i Wacker Neuson AS.