780 millioner kroner til opprustning og vedlikehold av fylkesveiene

- Regjeringen vil øke fylkeskommunens rammer med 780 millioner kroner til opprustning og vedlikehold av fylkesveiene. Det er 280 millioner mer enn Stoltenberg II-regjeringen foreslo for 2014. Satsingen på infrastruktur vil bidra til å styrke konkurranseevnen til næringslivet i distriktene, sier Jan Tore Sanner.

Regjeringen vil føre en offensiv regional- og distriktspolitikk. De regionalpolitiske virkemidlene skal spisses mot innovasjon og nyetablering.

- God distriktspolitikk er å skape arbeidsplasser og legge til rette for verdiskapning i hele landet. Derfor retter vi nå de regionale virkemidlene mot innovasjon, nyskapning og infrastruktur, kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner..

Regjeringen foreslår at deler av midlene som forvaltes av fylkeskommunene til regionale utviklingstiltak omprioriteres, slik at de i stedet styrker fylkeskommunenes muligheter til å vedlikeholde fylkesveiene.

- Regjeringen vil øke fylkeskommunens rammer med 780 millioner kroner til opprustning og vedlikehold av fylkesveiene. Det er 280 millioner mer enn Stoltenberg II-regjeringen foreslo for 2014. Satsingen på infrastruktur vil bidra til å styrke konkurranseevnen til næringslivet i distriktene, sier Sanner.

– Vi skal skape en enklere hverdag for både innbyggere og næringsliv gjennom å forenkle, fornye og forbedre tjenestene i offentlig sektor, sier han.

Regjeringen legger i dag fram sin tilleggsproposisjon til statsbudsjettet. Kommunal- og moderniseringsministeren styrker kommuneøkonomien og lanserer en offensiv digitaliseringspakke for offentlig sektor.

Digitaliseringspakke skal forenkle og forbedre
For å forenkle offentlige tjenester lanserer regjeringen en digitaliseringspakke. Digitaliseringen vil fjerne dobbeltarbeid, frigjøre tid og gjøre offentlige tjenester mer tilgjengelige for innbyggere og næringsliv.

- Vi vil blant annet innføre elektronisk tinglysning i Kartverket, videreutvikle en løsning med elektronisk søknad om bostøtte og lån i Husbanken, og etablere en digital læringsplattform for statlige enheter, sier statsråden.

Øker rammene til kommunene
Robuste kommuner med forutsigbar økonomi er avgjørende for å sikre et samfunn med gode velferdstjenester og mulighet for vekst og verdiskapning. Regjeringen foreslår derfor å øke kommunenes frie inntekter med 5,48 milliarder kroner. Det er en økning på 280 millioner kroner i forhold til forslaget fra Stoltenberg II-regjeringen.

- Jeg er opptatt av at vi skal ha et samfunn med like muligheter for alle. En robust kommuneøkonomi er viktig for at folk i hele landet skal ha et godt tjenestetilbud. Jeg har tillit til at kommunene prioriterer å styrke tjenestene til innbyggerne, sier Sanner.