Jan Ove Holmen klar for nye oppgaver

Jan Ove Holmen har forlatt sjefsjobben i eiendomsselskapet Steen & Strøm. Holmen som tidligere var sjef for Rambøll i Norge, ønsker fortsatt å jobbe innen eiendom, bygg og anlegg.

Steen & Strøm gjennomførte en restrukturering av organisasjonen med virkning fra 1. november. Selskapet vil bli integrert sterkere med hovedeier Klépierre og operere tettere med Europa for å opprettholde posisjonen som en dominerende aktør i bransjen, står det å lese på selskapets nettside.

Hovedgrepet i restruktureringen innebærer at Norge, Sverige og Danmark blir separate enheter med rapportering direkte til Klépierre. Konsernselskapet er lagt ned med den konsekvens at konsernlederstillingen ikke eksisterer lenger som betydde at CEO Jan Ove Holmens hadde sin siste arbeidsdag i Steen & Strøm 31. oktober.

– Det har vært mye oppmerksomhet rettet mot reorganiseringen av Steen & Strøm det siste året så jeg har ikke hatt så mye tid til å tenke på min egen fremtid, kommenterer Holmen overfor Byggeindustrien.

– Nå vurderer jeg flere muligheter. En ting er imidlertid sikkert. Jeg ønsker å jobbe innen eiendom, bygg og anlegg. Før Steen & Strøm-tiden bygget jeg opp Scandiaconsult AS som i 2003 ble til Rambøll AS etter oppkjøp. Gjennom organisk vekst og oppkjøp forlot jeg en rådgiveraktør som bestod av 59 selskaper og totalt 1150 ansatte i Norge. Det er slikt arbeid som motiverer meg. Jeg trives best med å bygge opp og få til vekst og utvikling, fremholder Holmen.

Etter omorganiseringen av Steen & Strøm vil Terje Daaland og Bjørn Tjaum erstatte Jan Ove Holmen og sammen ha det formelle lederskapet av Steen & Strøm AS. Country Managers vil så rapportere direkte til Klépierre, og Steen & Strøm Norge ledes av Country Manager Thor L. Bareksten.