Space Group vant Metallprisen 2013

Space Group Arkitekter vant Metallprisen 2013 for Clarion Hotel & Congress Trondheim som for første gang ble delt ut på seminardagen Metall 13 i Dansens Hus Vulkanområdet i Oslo, onsdag.

- METALLPRISEN 2013 tildeles et nytt norsk landemerke. En bygning med store volumer som både innbyr og avspeiler så vel himmel som hav. I et modig arkitektonisk grep har takkonstruksjonen blitt beriket med en gyllen kobberstjerne som tillates å bryte frem gjennom den skyhvite glassfasaden. Dette blir ekstra effektfullt i kontrast til det tilstøtende volum med en mørkere og briljant detaljert aluminiumsfront, som skaper en uventet og finstemt dynamikk. Energibevisstheten og ivaretakelsen av metallenes egenskaper løfter denne bygningen, hvis arkitektur inspirerer og vekker nysgjerrighet idet den går sin egen vei, sa Helge S.Johnson i Norsk Stål ved overrekkelsen.

Programmet består blant annet av presentasjoner fra den ultrafuturiske stjernearkitekten MA Yansong (MAD) og fasadekonsulent Jason Pardesi, (WINTECH) ekspert innen fasadeteknologi og automatisert produksjon. Professor Inger Odnevall Wallinder, en av Europas ledende eksperter på korrosjon, presenterte den nyeste forskningen rundt metaller, og sju nordiske arkitekter presenterte ett utvalgt prosjekt for hvert metall.

Arrangører av METALL 13 er Norsk Stål, Aurubis, Rheinzink, Plannja, Outokumpu, Paroc Group, SSAB, SFS Intec og Lobas.