Sterk omsetningsvekst men lavere resultat for BWG Homes

BWG Homes konsernet hadde operative driftsinntekter på NOK 899 millioner i 3 kvartal 2013. Det er en økning på 16,4 prosent sammenlignet med 3. kvartal 2012.

Driftsresultatet (operativ EBITDA) ble NOK 97 millioner, en reduksjon på 10,2 prosent. Kvartalets operative EBITDA-margin ble 10,8 prosent, og kvartalets operative EBIT-margin ble 10,3 prosent.

Konsernets ordrereserve ved utgangen av kvartalet var NOK 1 835 millioner. Det er en økning på NOK 206 millioner sammenlignet med samme periode i 2012 som i hovedsak skyldes økt ordrereserve i den svenske virksomheten BWG Homes AB og konsolidert ordrereserve i Kärnhem.

Kvartalets kontantstrøm fra drift var negativ med NOK 12 millioner mot negativ NOK 10 millioner i 3. kvartal 2012. Netto rentebærende gjeld er opp med NOK 36 millioner fra forrige kvartal.

- Konsernet kan vise til godt salg og betydelig økt omsetning. Det er spesielt gledelig med resultatfremgangen i BWG Homes AB. Økt salg og leveransevolum har gitt gode resultater og marginer i 3. kvartal og hittil i år i den svenske virksomheten. Block Watne har fortsatt godt salg og vekst i omsetning. Konsernets operative resultater i 3. kvartal påvirkes av økte kostnader i Block Watne knyttet til prosjektplanlegging og regulering i tidlig fase og en viss utflating i prisveksten på boliger. Kärnhem har et tilnærmet null-resultat i 3. kvartal som reflekterer at det ikke ble etablert større nye BRF-prosjekter i dette kvartalet. Selskapet kan likevel vise til høyere aktivitet enn tidligere planlagt, sier konsernsjef Ole Feet i BWG Homes ASA.

- Den sterke boligprisveksten og høy salgstakt gjennom flere år i Norge synes nå å flate ut til et mer normalt nivå. Det er fortsatt etterspørsel etter boliger, men det forventes en noe lavere igangsetting av boliger i 2013 og 2014 i Norge enn tidligere antatt. Kostnadsnivået for boligproduksjon er også økende som følge av tekniske forskrifter. Svensk økonomi viser tegn til bedring, og boligkjøperne vender tilbake til markedet. Veksten er primært i Stockholm- og Göteborg-området. Den svenske virksomheten viderefører sin satsning på egenregiproduksjon og BRF-prosjekter i tillegg til enebolig-produktene. Markedstilpasning av produkter og prosjekter, lønnsomhet og kostnadseffektivitet har kontinuerlig fokus både i Norge og Sverige, sier Ole Feet.