Tre bedrifter nominert til Bygg og Bevar-prisen

Juryen har gått igjennom i alt 29 forslag til årets Bygg og Bevar-pris. Følgende tre bedrifter er nominerte til prisen, som deles ut 7. november.

Tre nominerte bedrifter
Snekkeriet Verdal AS
Toten Bygg og Anlegg AS
T. Berner & Co AS

Juryens begrunnelse for valget av de nominerte:
Snekkeriet Verdal AS
Snekkeriet Verdal er nominert for sin bevisste satsing på lærlinger. For å bruke tradisjonelle teknikker av høy kvalitet i produksjonen og for sin formidling av fagtradisjonen bla til nye generasjoner gjennom sosiale medier. Bedriften tar også tradisjonshåndverket med i moderne bygg og viser godt håndverk uansett tidsepoke og oppdragets art.

Toten Bygg og Anlegg AS
Entreprenørbedriften satser aktivt på å levere tjenester innen antikvarisk restaurering i Mjøsregionen. Bedriften har på få år bygd opp et spennende fagmiljø av særdeles dyktige håndverkere med faglig kompetanse.

Bedriften leverer solid restaureringshåndverk, med svært god dokumentasjon på de valg som foretas på utførte arbeider.

T. Berner & Co AS
T. Berner & Co er et murerfirma som har drevet i mange år. Bedriften er opptatt av høy faglig kompetanse både internt i bedriften, og gjennom samarbeid med lokale håndverkere både som tradisjonsbærer, formidler og murer.

Dette er Bygg og Bevar-prisen:
Bygg og Bevar jobber for at landets gamle hus skal tas vare på for framtida. Da er det viktig med kunnskap og gode løsninger under utførelse! Gode løsninger for gamle hus er tilpasset husets konstruksjon, materialbruk, stil og lokale egenart.

Bygg og Bevar-prisen deles ut som belønning og oppmuntring for å ta i bruk tradisjonell kompetanse og praktisk kunnskap innen rehabilitering og restaurering.

Hvem kan motta prisen?
Bygg og Bevar-prisen deles ut til:
1. Bedrifter som utmerker seg med dyktig utførelse valg av gode løsninger i samsvar med bygningens stil, alder, konstruksjon, materialbruk og lokale egenart
2. Bedrifter som aktivt jobber med kompetanseheving blant ansatte innen byggeskikk og håndverk.
3. Organisasjoner/institusjoner/foreninger eller enkeltpersoner som utmerker seg innen formidling av praktisk kulturminnevern
4. Prosjekter som er brukt som læringsarenaer og/eller fremmer tverrfaglighet innen tradisjonshåndverk

Prisen gjelder leveranser til både det offentlige- og private markedet, samt forbrukermarkedet, på bakgrunn av aktive eller avsluttede prosjekter i inneværende år.

Prisen
Prisen består av diplom og en pengepremie på kroner 50 000. Prispengene brukes til kompetanseutvikling for vinneren. Det er åpent for alle å foreslå kandidater til prisen. En fagjury nominerer 3 kandidater. Vinneren vi kunngjøres på Bygg og Bevars årlige arrangement på kvelden 7. november.