Implenia signerte stor kraftverkskontrakt for Lyse Produksjon

Implenia skal bygge det nye vannkraftverket Lysebotn II i Rogaland.

Implenia har signert kontrakten med Lyse Produksjon AS om byggingen av vannkraftverket Lysebotn II i Rogaland. Kontraktsverdien er på 610 millioner kroner eks. mva.

- Gjennom signering av denne avtalen, har Lyse Produksjon bekreftet at de har tillit til at Implenia kan levere nok et stort komplekst anleggsprosjekt. Dette gir oss mulighet til å ta ytterligere et steg mot å bli Skandinavias ledende entreprenør innen bygging av kompleks infrastruktur. Prosjektet er et teknisk krevende vannkraftprosjekt som gir muligheter for videre utvikling av vår kompetanse, også gjennom rekruttering av nye dyktige medarbeidere. I tillegg styrker det vår posisjon som en ledende og lokal aktør på Vestlandet, sier Petter A. Vistnes, administrerende direktør i Implenia Norge.

Lysebotn, innerst i Lysefjorden, har begrenset tilgang, noe som gjør at mesteparten av anleggstransporten vil foregå med båt.

Prosjektet vil starte opp i mai 2014 og er planlagt ferdigstilt i februar 2018. Den nye vannkraftstasjonen, som erstatter en eksisterende, vil ha en forventet årlig produksjon på 1,5 TWh. Dette er en økning på 14 % (180 GWh). Vannkraftstasjonen vil få en installert ytelse på 370 MW, noe som tilsvarer en økning på ca. 160 MW sammenlignet med dagens nivå.

Produksjonsøkningen skyldes bedre utnyttelse av tilgjengelig fallhøyde og bedre virkningsgrad på nye aggregater. Vannkraftstasjonen vil nytte samme nedslagsfelt og magasiner som eksisterende stasjon.