Disse ble årets leverandør i Byggmakker

I forbindelse med Byggmakkerforum 2013 ble prisen for årets leverandør utdelt. I år gikk prisen til Tikkurila, Natre Vinduer og Isola.

– Velfortjente mottagere av en pris som jeg vet henger høyt i byggevarebransjen, sier innkjøpsdirektør Helge Øye i Byggmakker.

Kriteriene for å bli valgt som årets leverandør har vært tilbakemeldinger knyttet til oppfølging, hvordan leverandørene bistår i proffmarkedet sammen med Byggmakker, konkurransedyktige priser, pålitelig levering, reklamasjonsbehandling, kompetanse og kvalitet på produktene.

– Vi stiller svært strenge krav for å bli leverandør hos Norges ledende byggevarekjede. Når de oppfyller kravene og bidrar til å gjøre det enklere for våre kunder, fortjener de honnør for innsatsen, sier Øye.

Er tett på kunden – hver dag
I gruppen årets leverandør liten klasse gikk Tikkurila av med seieren, for  fjerde gangen på rad.

– Dette var skikkelig moro. Når vi også ser hva medlemmene til Byggmakker legger i kriteriene for prisen er dette en stor vitamininnsprøyting for alle ansatte. Vi har jo ikke de store midlene til å drive med TV-reklame og store kampanjer. Vi må derfor skille oss ut på andre måter og da er nok vår evne som liten leverandør til å være tettere på kunden helt avgjørende. Det er viktig for oss å pleie de som selger varene våre hver eneste dag, sier Frode Andersen, administrerende direktør i Tikkurila.

Vant ett år før skjema
Natre Vinduer gikk i år av med seieren i mellomstor klasse.

– Dette var helt overveldende. Vi hadde nemlig satt oss som mål å vinne denne prisen i 2014 og da er det selvsagt ekstra hyggelig å ligge ett år foran skjema. Dette er en stor anerkjennelse for det knallharde arbeidet våre ansatte legger ned i å levere rett kvalitet til rett tid, og å håndtere forespørsler, tilbud, ordre og reklamasjoner kjapt og løsningsorientert. Vi har også styrket salgs-/markedsapparatet og prioriterer å være tilstede i butikk med oppfølging, opplæring og utstillinger. Dette for at ansatte i Byggmakker skal kunne gjøre sin jobb ved å levere gode resultater gjennom fornøyde kunder. Og denne prisen henger høyt siden det er medlemmene i Byggmakker som avgjør hvem som får prisen, sier Trond Fidje, administrerende direktør i Natre Vinduer.

Engasjerte og dedikerte ansatte
I stor klasse gikk leverandørprisen i år til Isola.

– Denne prisen henger høyt i bransjen og jeg er utrolig stolt av alle de engasjerte og dedikerte ansatte som står på hver eneste dag. Vi har jo hatt et tett og godt samarbeid med Byggmakker i mange år, og vi har faktisk stilt oss spørsmålet om hva vi kunne gjøre for å ta tilbake prisen. At vi lykkes tror jeg blant annet skyldes et meget godt samarbeid med kjeden sentralt, hvor vi sammen jobber tett med både kampanjer og utvikling av konsepter. Vi har også mange dyktige og engasjerte distriktssjefer som sørger for et høyt servicenivå ut mot butikkene. De skryter av det lokale samarbeidet med kjedens folk. Vi strever dessuten etter å forbedre oss med hensyn til leveringssikkerhet, reklamasjonsbehandling og opplæring. I tillegg er det ekstra hyggelig at vi har en god salgsindeks i Byggmakker i vår kategori, hvor vi sammen gjør det bedre enn markedet generelt, sier Bjørnar Gulliksen, administrerende direktør i Isola.