Positiv respons for Ivarsson

Ivarsson, som utvikler en rekke byggeplate- og systemløsninger, deltok for første gang på Bygg Reis Deg-messen på Lillestrøm.

Her presenterte de Cedral Panel som er en fibersementbasert fasadepanel. Reaksjonen fra messedeltakerne var ifølge Ivarsson veldig positiv.

– Her i Norge er vi mest kjent for å bruke tre, så vi var spente på å se hvordan messens publikum ville reagere på Cedral Panel. Vi er glade for den positive responsen vi fikk og at nordmennene setter pris på at materialet stort sett ikke krever vedlikehold, sier country manager, Torleiv Ranheim, hos Ivarsson A/S.

Ivarsson har solgt fasadeprodukter på det norske markedet i flere år. I løpet av de siste årene har det vært en økende interesse for selskapets produkter, og i 2012 var veksten større enn noen gang.

Ranheim forteller at både private huseiere og aktører i byggebransjen har uttrykt interesse for Cedral Panel.

– I løpet av messen har ivarsson fått nye prosjekter å jobbe videre med, samtidig som virksomheten nå begynner å samarbeide med kjedene om å introdusere Cedral Panel i handelen i utvalgte regioner, sier han.

– Vi har store forventninger til Cedral Panel her i Norge. Materialet har allerede hatt stor suksess på de europeiske markedene, bl.a. i Danmark, England, Frankrike, Tyskland og Belgia, og vi tror at også det norske markedet vil bli overbevist om fibersementens mange fordeler, forteller Ranheim.

Cedral er formstabile planker i fiberarmert sement. Fibersement består hovedsakelig av sement, men oppnår en høy styrke når det blandes med fiber. Cedral-sortimentet består av Cedral Panel og Cedral Click. Cedral Panel er 10 mm tykk, og monteres på klink eller 1-på-2. Cedral Click er en not-fjær panel på 12 mm, som sikrer enkel montering.

– Til tross for panelenes styrke er Cedral utrolig lette, og derfor lette å sette på. I tillegg er det lagt vekt på det estetiske uttrykket. Det er design for enhver smak og behag, sier Ranheim.

– Fibersement er et sterkt materiale som stort sett ikke krever vedlikehold. I tillegg har det mange andre fordeler. Fibersement er et uorganisk materiale og blir dermed ikke angrepet av sopp eller råte. Det er brannsikkert og har en lav vekt som gjør det enkelt å tilpasse. Samtidig krever det ikke forboring ved montering. Enhver gjør-det-selv-person kan derfor montere Cedral-plankene ved hjelp av vanlig sag- og tømrerverktøy, legger han til.