Kommune nekter innflytting i nye boliger

Kongsberg kommune og det kommunalt tomteselskap krangler om gangvei. Nå nekter kommunen 11 familier å flytte inn i sine splitter nye boliger.

Fredag 1. november skulle 11 familier flytte inn i sine nye boliger på Gamlegrendåsen i Kongsberg. Nå er flyttingen utsatt på ubestemt tid, skriver nrk.no.

Beboerne fikk ikke flytte inn likevel fordi en gangvei ikke er ferdig. Onsdag forrige uke stanset Kongsberg kommune all utsendelse av ferdigattester. Det er kommunens eget tomteselskap som har ansvaret for å bygge gangveien.

─ Det er dessverre sånn at tomteselskapet skulle ordne opp i dette. Der er ansvarlige for utsettelsen, sier teknisk sjef Øystein Brinck i Kongsberg kommune til nrk.no. Tomteselskapet tar på seg skylden for innflyttingsfadesen.

─ Vi må ta dette ansvaret, daglig leder Hasse Svensson til nrk.no.

Han gir imidlertid kommunen en liten kilevink og mener utsettelsen kunne vært unngått. Tomteselskapet søkte i desember i fjor kommunen om en dispensasjon slik at bygging av gangveien kunne utsettes. Svar fikk tomteselskapet ti måneder senere. Kommunen på sin side hevder at kommunen avviste dispensasjonssøknaden i mars.

Flere beboere hadde organisert flyttesjau fredag. Det måtte avlyses.

─ Jeg ble forbannet. Det er latterlig at kommunen kan stanse innflytting så kort tid i forveien, sier en av beboerne, Mikael Rydell, som hadde organisert full flyttehjelp fra gode venner fredag.

Kongsberg Boligutvikling, som har solgt boligene lover boligeiere som har fått ekstra utgifter på grunn av utsettelsen hjelp.

─ Vi dekker alle kostander relatert til forsinkelsen, sier daglig leder i Kongsberg Boligutvikling til nrk.no.