Vegvesenet gir bort bygning til museum

Den gamle vokterboligen til jernbanen blir liggende midt i traseen til nye E6 i Oppdal, og må fjernes. Nå blir uthuset kiosk på Oppdalsmuseet.

Det skriver Statens vegvesen på sine nettsider mandag.

Midt i traseen til nye E6 i Trøndelag-kommunen Oppdal ligger jernbanens gamle vokterbolig. Boligen må rives før veiarbeidet skal begynne, men det gule uthuset skal ikke gå til spille.

Oppdalsmuseet ved Jostein Ervik tok kontakt med Statens vegvesen, og ønsket å ta overta uthuset. Det var Vegvesenet positiv til, og nå er uthuset flyttet til museumsområdet hvor det vil bli benyttet som museumskiosk. Museet har en eldre butikkinnredning som kan benyttes som innredning, heter det i meldingen fra Vegvesenet.

Oppdalsmuseet overtar også skifertekkingen på taket av bolighuset. Noe av dette blir benyttet som ny tak på «kiosken», og resten til reparasjoner av øvrige bygninger tilhørende museet.

Statens vegvesen har overtatt vokterbolig med uthus fra ROM eiendom, og boligen er planlagt revet våren 2014.

- Det er veldig positivet at bygningen kan brukes til dette formålet, alternativet var sanering, sier byggeleder Geir Skjold-Johnsen i Statens vegvesen. Det har også vært kontakt med «Dovrebanen - Jernbanehistorisk forening» om de kunne være interessert i vokterboligen.