Flere utforkjøringer på glatte veier

Det er meldt om minst én alvorlig ulykke og en rekke andre trafikkuhell på grunn av svært glatte veier lørdag. I Aust-Agder ble en mann livstruende skadd.

Den 72 år gamle mannen ble først fløyet til sykehuset i Arendal etter å ha havnet i elva med bilen sin. Senere ble han overført til Ullevål sykehus i Oslo med livstruende skader.

Ulykken skjedde i Birkenes kommune i Aust-Agder like før klokka 10 lørdag. Foreløpig er det uvisst hvordan det står til med vedkommende.

Bilen havnet utfor veien og i elva ved Skåre bru i Vegusdal, opplyser politiet i Agder.

Politiet i Romerike, Vestoppland, Agder, Søndre Buskerud, Follo, Sør-Trøndelag og Hedmark advarte tidlig lørdag mot glatte veier.

– Melding om meget glatte veier flere steder i indre deler av Agder. Anmoder folk om å kjøre meget forsiktig, skrev Agder politidistrikt på Twitter.

Trafikkoperatør Jeanett Andresen på Vegtrafikksentralen øst er ikke ukjent med utforkjøringer på denne årstiden.

– I dag har det vært ekstremt glatt på riksvei 3 mellom Kolomoen og Elverum. Buss og vogntog har sklidd av veien. Der er iverksatt salting og veien er akkurat åpnet igjen, sa hun til NTB lørdag klokken 12.

En kvinne ble sendt til St. Olavs hospital med lettere skader etter at bilen hun kjørte skled i grøfta ved Jonsvatnet i Sør-Trøndelag. Bilen skled rundt og havnet med bakenden ned i grøfta. I baksetet satt det et barn som kom uskadd fra ulykken. Innsatsleder Roger Mogstad oppfordrer bilister til å ta hensyn til isete partier på veiene fremover.

– Det er is på veistrekningen til tross for at det er varmegrader, sier Mogstad til Adresseavisen. Han opplyser at bilen som havnet i grøfta hadde gode vinterdekk.

Også på morgenkvisten var det flere ulykker på veiene. I Vestfold er politiet varslet om flere ulykker, hvorav to av dem skjedde med 15 minutters mellomrom.

– Det er spesielt glatt på veistrekninger utenfor de mest benyttede veiene, herunder påkjøringsramper til E18, opplyser Johannes Nysæter til NRK.

Klokken 10.30 lørdag formiddag rykket nødetatene ut til en bilulykke på E134 på Ryggkollen, retning ned mot Mjøndalen i Buskerud. Dette er tredje hendelse på E 134 på under et døgn, skriver Drammens Tidende.

Det er meldt om flere andre mindre alvorlige trafikkulykker rundt om i landet lørdag.