Sammen om høyfjellsveger

Hva koster det å holde fjellovergangene stengt? Hvorfor er Statens vegvesen så restriktive på antall kjøretøy i kolonner? Hvilke kjøretøy blir stoppet? Og får trafikantene nok informasjon? Spørsmålene er tema på Høyfjellskonferansen 2013 på Storefjell i Buskerud 5.–6. november.

For tredje gang arrangerer Region vest, sammen med Region sør og Region øst denne høyfjellskonferansen, der tema er vinterdrift og problematikk på høyfjellsveger. Som i 2010 er konferansen lagt til Storefjell Resort Hotell på Golsfjellet i Buskerud.

– Konferansene er svært nyttige for oss i Statens vegvesen, sier leder for byggherreseksjonen i Region vest, Øyvind Haaland.

– Vi får innspill fra brukerne våre på hva de er fornøyd med og på hva vi kan gjøre bedre, forklarer han.

Årets konferanseprogram er innholdsrikt. Flere av innleggene har informasjon til trafikantene som tema, både varsling av skred, føreforhold og informasjon på flere språk. Konferansen går over to dager, fra lunsj til lunsj 5.-6. november.

– Vi avslutter med debatt. Hvis alt klaffer, har vi med oss både Øyvind Halleraker (H) og Liv Signe Navarsete (Sp) i denne debatten. I tillegg kommer representanter for NLF og NHO, forteller Haaland.