Peab-utvikler vil bygge høyt i Tromsø

Peab-eide Polarkanten har sendt inn reguleringsforslag for å bygge i høyden i Tromsø.

Det melder bladet Nordlys på sine nettsider.

Et storstilt byggeprosjekt kan gjøre at Strandveien får en betydelig ansiktsløfting allerede neste år.

Det er Polarkanten AS, eid av Peab, som nå har sendt inn reguleringsforslaget.

De vil bygge 9000 kvadratmeter kontorlokaler på den såkalte "Essotomta" sør for Tromsø sentrum. Dermed havner de i nabolaget til Aker Solutions og Buchardt-hotellet.

- Vi kjøpte tomta før det ble kjent at Aker kom. Så vi var heldige, eller smarte alt ettersom, sier eiendomssjef i Peab Eiendomsutvikling Stig Tore Johnsen til Nordlys.

De er også utbygger av Teaterkvarteret like sør for tomta. Dermed sørger de for både boliger og arbeidsplasser til området.

- Jeg tror de færreste er klar over hvor mye som kommer til å skje i dette området. Det blir fantastisk fint, sier Johnsen.

Forutsatt at planen godkjennes er de klar til å sette spaden i jorda i mai.

- Vi har flere leietakere på plass. Jeg kan ikke si mer enn at det er svært interessante bedrifter.

Peab-eide Polarkanten tar utgangspunkt i tårnet på HT-bygget (25 meter kotehøyde) og den kommende utbyggingen Teaterkvarteret (23 meter kotehøyde) i sør når de fremmer reguleringsforslaget for Tromsø kommune.

Lengst nord langs Strandveien vil de bygge et tårnbygg å 27,6 meter kotehøyde. Byutvikling har tidligere satt høydebegrensning på 24 meter for at HT skulle være signalbygg, men utbygger peker på at flere bygg i området nå er høyere.